Bart's blog

Bart's blog

Bart's blog

www.hondengedragdeskundige.nl

Kleine stapjes naar groot succes

Blog ViciPosted by Bart 18 May, 2015 20:36:58
Zoals ik al schreef in een vorig blog stond ik versteld van het feit dat Vici na ontsnapt te zijn en 4 uur rondgezworven te hebben uit vrije wil toch weer terug kwam naar ons huis.
Dat er toen eigenlijk al voldoende binding met ons was om het als haar thuis te zien en de pogingen die ze steeds vaker doet om contact met ons te maken is hartverwarmend. De stapjes die ze neemt om steeds meer onderdeel te worden van haar nieuwe roedel zijn weliswaar klein, maar zullen uiteindelijk resulteren in een groot succes waarbij ze zich helemaal vertrouwd zal voelen in haar nieuwe omgeving met nieuwe groepsleden.

Aanvankelijk was het nog steeds een spannend moment voor haar als we haar wilden aanlijnen voor een wandeling. Ze ging dan heel gespannen in een hoek zitten en we kregen de riem met moeite om haar nek. Nu is ze al zover dat als we de riemen pakken ze zelfs naar je toe komt lopen!
Ook het zoeken van contact momenten komst steeds vaker voor en als ze dan aangehaald wordt zie je haar ook echt genieten en een mooie zachte blik in haar ogen krijgen.
Tijdens wandelingen zien we een steeds meer zelfverzekerd hondje lopen en heeft ze ook echt veel plezier als ze door het hoge gras springt. Geweldig om te zien !

Benji, de hond die nu een week bij ons is, het broertje van Puk die helaas vorige week is overleden, is ook weer een bijzondere hond. Zijn gedrag lijkt in zoveel op het gedrag dat Puk had, dat je soms denkt dat Puk van boven alles ingefluisterd heeft. Benji slaapt op dezelfde plaatsen waar Puk altijd sliep, zoekt echt vaak contact met Luukie op de bank, kijkt door hetzelfde raampje naar buiten als we met de auto thuis komen rijden en kan dezelfde blikken in zijn ogen hebben waarin we echt Puk wel herkennen.
Vanaf het moment dat hij in ons gezin kwam voelde het goed en dat hij eerst moest wennen hebben we eigenlijk niet gemerkt. Hij deed het meteen prima met de kinderen en ook de omgang met andere honden ging probleemloos. Door het ongeluk van Puk zijn we wat huiverig geworden om hem los te laten lopen dus hebben we hem samen met Vici steeds aan de lijn gehouden bij het naar buiten gaan.
Vanochtend was ik in de schuur om de andere honden vast buiten te laten en toen ik even later weer binnenkwam wist onze oudste dochter doodleuk te melden: "Ik heb Luukie, Benji en Vici even naar buiten gelaten en daarna weer naar binnen geroepen." Dit hadden we zelf nog niet aangedurfd, maar dochterlief liet ons even zien dat de twee nieuwkomers zich al helemaal thuis voelen...

  • Comments(2)//blog.hondengedragdeskundige.nl/#post46