Bart's blog

Bart's blog

Bart's blog

www.hondengedragdeskundige.nl

De nacht

Blog MoosPosted by Bart 01 Aug, 2013 09:51:57
Nadat we gisteravond Moos hebben laten kennismaken met het leven in een roedel bleek dat hij dit uitstekend deed. Het verliep zo vlekkeloos dat ik zelfs later op de avond de andere (gast) honden er ook bijgevoegd heb. Moos blijkt een zeer vaardige hond op sociaal gebied. Één van de gasthonden was zo enthousiast dat hij Moos bijna onder voet liep en Moos reageerde op de manier zoals een standvastige hond dat doet: Negeren en het uit de weg gaan. Het resultaat was dat Tiara in haar rol van alfa teef de gasthond terecht wees om rust te genereren voor de roedel.

Telkens als de drukke gasthond zich tot Moos wendde kwam Tiara tussenbeide en zorgde er zo voor dat Moos zich rustig terug kon trekken. De gasthond had even wat herhalingen van dit optreden nodig om het te gaan begrijpen, maar uiteindelijk kwam er rust (en wederzijds respect) in de roedel en kon er gezamenlijk geslapen worden.

Ik was aanvankelijk van plan om Moos de nacht in zijn eigen verblijf te laten doorbrengen, maar toen ik zag hoe hij zich gedroeg in de roedel nam ik een ander besluit. Moos zou zijn eerste nacht in een roedel gaan beleven.

Dat dit voor Moos geen probleem was bleek vanochtend toen ik de schuur in liep. Meneer lag lekker te slapen in het hooi terwijl de andere honden om hem heen lagen en er zelfs al twee honden begonnen waren met de dagelijkse "ravotterij".

Vandaag gaat Moos weer even terug in zijn verblijf omdat ik nog niet weet of hij op het erf blijft. Eerst zorgen voor een goede binding met de roedel voordat we hem los gaan laten op het erf, maar na zijn eerste nacht is het vertrouwen op een goede afloop flink gegroeid !

  • Comments(2)//blog.hondengedragdeskundige.nl/#post32